Ce vezi tu acolo sub capota este o nebunie... Nu, nu vorbim de vreun small block sau alte chestii d-astea deja clasice pe un muscle car. Un motor diesel pe un muscle car? Dar am putea trece totusi cu vederea, tinand cont ca este unul twin-turbo. Sau nu?
In fine, pana sa ne decidem, mai precizam ca acest Chevelle a fost construit de Mike Racke si este recunoscut ca Top Ten Builds 2009 de catre revista Popular Hot Roddin. Si nu putem sa nu fim de acord cu asta...
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
cum functioneaza un motor diesel
Comprimarea unui gaz conduce la creşterea temperaturii sale, aceasta fiind metoda prin care se aprinde combustibilul în motoarele diesel. Aerul este aspirat în cilindri şi este comprimat de către piston până la un raport de 25:1, mai ridicat decât cel al motoarelor cu aprindere prin scânteie. Spre sfârşitul cursei de comprimare motorina (combustibilul) este pulverizată în camera de ardere cu ajutorul unui injector. Motorina se aprinde la contactul cu aerul deja încălzit prin comprimare până la o temperatura de circa 700-900 °C. Arderea combustibilului duce la creşterea temperaturii şi presiunii, care acţionează pistonul. În continuare, ca la motoarele obişnuite, biela transmite forţa pistonului către arborele cotit, transformând mişcarea liniară în mişcare de rotaţie. Aspirarea aerului în cilindri se face prin intermediul supapelor, dispuse la capul cilindrilor. Pentru mărirea puterii, majoritatea motoarelor diesel moderne sunt supraalimentate cu scopul de a mări cantitatea de aer introdusă în cilindri. Folosirea unui răcitor intermediar pentru aerul introdus în cilindri creşte densitatea aerului şi conduce la un randament mai bun.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu